بلاگ

گروت یا ملات

گروت یا ملات ؟

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

گروت و ملات دو ماده ی ساختمانی هستند که به طور گسترده ای در صنعت ساختمان و نصب تایل ها بکار می روند. اگرچه این دو ماده خواصی نزدیک به یکدیگر دارند، اما هر کدام برای اهداف متفاوتی استفاده می شوند. هر دو ماده بر پایه ی سیمان پرتلند شکل گرفته اند و خاصیت سخت شوندگی دارند. اما در اندازه سنگدانه ها (از نظر نوع دانه بندی) و مقدار آب لازم برای کاربری عملی از یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه به توضیح ویژگی های هر یک از این دو ماده ی ساختمانی خواهیم پرداخت.

هر آنچه باید بدانید : محصولات فوق روان کننده بتن

ملات


وظیفه ی ملات چسباندن یک ماده به ماده ی دیگر است. به عنوان مثال، یک بنا از ملات برای آجرچینی یا بلوک گذاری استفاده کرده و درزهای میان دو آجر را با ملات پر می کند. به طور مشابه، یک کاشی کار نیز برای چسباندن تایل ها یا کاشی ها به سطوح مختلف از جمله کف زمین یا دیوار، از ملات استفاده می کند.

برای مطالعه بیشتر : افزودنی های لازم برای بتن ریزی در شرایط آب و هوایی گرم

گروت

گروت


گروت یک محصول با وظیفه ی پر کنندگی است و از آن انتظار روانی و حرکت می رود. بنابراین، در ترکیبات این ماده از مقداری فوق روان کننده و در پاره ای از موارد منبسط شونده هایی به کار می رود تا علاوه بر تأمین روانی مورد نیاز، به خواص رئولوژی مخلوط نیز کمک نماید. گروت ها معمولاً برای پر کردن قسمت تحتانی صفحه ستون های فلزی به کار می روند و از این رو باید دو خاصیت کسب مقاومت زود هنگام و قابلیت پر کنندگی و روانی را همزمان دارا باشند. در برخی شرایط که بار وارده به هر ستون بسیار زیاد است، استفاده از گروت های با مقاومت بالا (بیش از 80 مگاپاسکال) توصیه می شود. از دیگر کاربردهای گروت می توان به مصرف آن در عملیات میخ کوبی و پایدارسازی دیواره ی گود به روش انکر و استرند اشاره کرد. در این مواقع، پس از جایگذاری استرند در سوراخ های از پیش تعبیه شده، معمولاً با تزریق گروت میخ کوبیده شده را در جای خود محکم کرده تا از حداکثر نیروی passive خاک بهره ی کافی برده شود.
دقت شود در ساخت گروت نباید از آب بیش از آن مقداری که کارخانه ی تولید کننده ذکر کرده است، استفاده شود. در غیر این صورت، مقاومت گروت بسیار افت کرده و اخلال در گیرش گروت نیز ممکن است رخ دهد. از این رو، هیچگاه برای تأمین روانی از آب بیشتر استفاده نشود و تا حد امکان برای مخلوط پودر گروت و آب از مخلوط کننده های مکانیکی با دور بالا استفاده گردد.
عمل آوری گروت ها نیز یکی دیگر از عوامل مهم برای دستیابی به یک نتیجه ی مطلوب خواهد بود. در این باره می توانید به استانداردهای معتبر داخلی و بین المللی مراجعه نمایید.

گروت ویژه

از چه گروتی استفاده کنیم؟!


گروت ها انواع مختلفی دارند و هر کدام برای مقاصد مختلفی به کار می روند. گروت های معمولی، منبسط شونده، با مقاومت بالا و گروت های اپوکسی از رایج ترین نوع گروت ها هستند. همواره در خاطر داشته باشید که هر نوع از گروت برای هدف مشخصی فرموله شده اند و نمی توان آنها را به جای دیگری استفاده کرد. بنابراین توصیه می شود قبل از خرید گروت و مصرف آن، حتماً با متخصصین و مشاورین داریس آزما تماس حاصل فرمایید. گروت ریزدانه (DS-GF)، گروت درشت دانه (DS-GC)، گروت منبسط شونده (DS-GE) و گروت ویژه (DS-GS) از محصولاتی است که می توان برای اهداف گوناگون گروت ریزی از آنها استفاده نمود. 

گروت صنعتی

محصولاتی که در ساخت بتن کاربرد دارند : افزودنی بتن


Daris Shimi Dpt.

No Internet Connection