بلاگ

آب بندی های بتن

روش های آب بندی بتن

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

بتن ماده ای است مرکب که دارای انبوهی از حفرات، ریز ترک ها و لوله های مویین در ریز ساختار خود می باشد. این ناپیوستگی های طبیعی میان اجزای تشکیل دهنده ی بتن، سبب بروز برخی نواقص در عملکرد سازه های بتنی می گردد. از بزرگترین نواقص بتن های معمولی که تخلخل و نفوذپذیری بالایی دارند می توان به نشت آب و سیالات دیگر از میان شکاف و ترکهای موجود در بتن اشاره کرد. نفوذ آب به داخل جسم بتن علاوه بر ایجاد صدمات ظاهری در نمای بتن، موجب بروز خسارات شدید سازه ای همچون خوردگی آرماتورهای مدفون، یخ زدگی در هوای سرد و گسترش درزها و شکاف ها و در نتیجه کاهش مقاومت می گردد.

همچنین هزینه ی تعمیر و مرمت سازه های آسیب دیده به مراتب بالاتر از هزینه های پیش بینی شده برای بتن می باشد. از این رو اولین گام در بحث آب بندی سازه ها، تولید بتنی توانمند با کمترین نفوذپذیری و بالاترین پیوستگی است.

“به طور کلی میتوان آب بندی را به دو بخش آب بندی درونی (Integral..waterproofing) و آب بندی سطحی (Surface waterproofing) تقسیم بندی نمود.”

 

آب بندی درونی بتن


آب بندی درونی به معنای یکپارچگی و یا نفوذ ناپذیر نمودن جسم بتن می باشد. این نوع از آب بندی بهترین و کامل ترین نوع آب بندی در میان انواع روش های موجود می باشد. چراکه با کاهش فضای خالی و انفصال شبکه ی ترک ها در درون بتن، عملاً اجازه ی ورود آب به داخل بتن میسر نخواهد بود و دوام بتن تا حد بسیار زیادی افزایش خواهد یافت. بهره گیری از طرح اختلاط مناسب، کاهش نسبت آب به سیمان، اصلاح دانه بندی و افزودن مواد معدنی و یا شیمیایی خاص در حین تولید بتن آماده، دستیابی به این نوع از آب بندی را ممکن می نماید.

برای مطالعه راجع به آب بند کردن بتن می توانید به این بخش مراجعه فرمایید.

آب بندی درونی به معنای یکپارچگی و یا نفوذ ناپذیر نمودن جسم بتن می باشد. در این نوع آب بندی با کاهش فضای خالی و انفصال شبکه ترک ها اجازه ورود آب به داخل بتن داده نمی شود.”

آب بندی سطحی بتن


مقصود از آب بندی سطحی، اصلاح خرابی های سطحی و کاهش نفوذپذیری بتن به منظور جلوگیری از ورود آب و سیالات به داخل جسم بتن می باشد. آب بندی سطحی به دو دسته ی آب بندی مثبت و منفی تقسیم می گردد. آب بندی مثبت در ارتباط مستقیم با آب قرار داشته و از نشت آب به درون از جسم بتن جلوگیری می نماید. موارد استفاده ی آنها به طور عمده در مخازن و استخرها می باشد. هدف از آب بندی منفی کنترل نشت آب خارجی به فضای داخلی سازه است و بیشترین کاربرد این روش در سطوح دیواره های حائل و نماهای معماری می باشد. به طور کلی این نوع از آب بندی در ترمیم و تعمیر سازه های بتنی اجرا شده بسیار سودمند و مفید می باشد. با بهره گیری از مواد عایق سطحی، پلیمرهای آبگریز و برخی پوزولان های مناسب می توان به ویژگی های مطلوب روش آب بندی سطحی دست یافت.

محصولات آب بند بتن داریس شیمی را می توانید اینجا مشاهده فرمایید.


 
Daris Shimi Dpt.

No Internet Connection