نفوذپذیری در بتن
- تکنولوژی
- بازدید: 1250
نفوذ پذیری بتن به عنوان خاصیتی تعریف می شود که میزان جریان مایعات را به داخل بتن را کنترل می کند. این امر تا حد زیادی به اندازه منافذ، اتصال منافذ و میزان پیچ و خم مسیر مایع نفوذ پذیر بستگی دارد. منافذ مربوط به نفوذ پذیری نقاطی هستند که حداقل قطر آنها 120 یا 160 نانومتر است و باید به یکدیگر متصل شوند.
بنفوذ پذیری بتن می تواند دلیل اصلی خراب شدن بتن به دلیل تقویت خوردگی فولاد و سایر مکانیزم های خرابی باشد.
عوامل مختلفی از جمله نسبت آب به سیمان، تراکم بتن، عمل آوری و سن بر دوام بتن تأثیر می گذارند. بنابراین، چنین فاکتورهایی باید در هنگام طراحی مخلوط و ساخت سازه بتنی مورد توجه قرار گیرند.
برای مطالعه بیشتر ژل میکروسیلیس را مطالعه فرمایید.
عوامل موثر بر نفوذ پذیری بتن
سه عامل عمده وجود دارد که بر نفوذ پذیری بتن تأثیر می گذارد:
1. نسبت آب به سیمان
نسبت آب به سیمان تا حد زیادی بر نفوذ پذیری بتن تأثیر می گذارد. هرچه نسبت w / c بیشتر باشد نفوذ پذیری بتن بیشتر است. در این حالت، نه تنها پس از اتمام هیدراتاسیون سیمان، آب آزاد قابل اندازه گیری در بتن باقی می ماند بلکه ذرات سیمان و سنگدانه نیز مانند نسبت کم آب به سیمان فشرده نخواهند بود.
از این رو، در صورت خروج آب آزاد از منافذ به دلیل تبخیر یا هر دلیل دیگر، بتن نفوذ پذیر خواهد بود. در شکل 1 رابطه بین نسبت آب به سیمان و نفوذ پذیری بتن توضیح داده شده است. به طور معمول، با نسبت سیمان آب در حدود 0.4 ، نفوذ پذیری عملاً صفر است
استفاده از فوق روان کننده در بتن امکان استفاده از نسبت آب به سیمان کم را فراهم می کند، بنابراین می توان با استفاده از فوق روان کننده، بتن با نفوذ پذیری کم تولید کرد.
برای مطالعه بیشتر تفاوت روان کننده بتن ، فوق روان کننده و ابر روان کننده را مطالعه فرمایید.
2. تراکم بتن
وقتی بتن به اندازه کافی فشرده شود، فضاهای خالی هوا و آب انداختگی محبوس شده در بتن از بین می روند. در نتیجه، از به وجود آمدن منافذ و مهمتر از همه منافذ به هم پیوسته جلوگیری می شود و در نهایت نفوذ پذیری بتن کاهش می یابد. بنابراین انتخاب و استفاده از تجهیزات برای تراکم مناسب در هنگام بتنریزی و نظارت بر کار برای دستیابی به تراکم مطلوب بسیار مهم است.
ای مطالعه بیشتر در مورد بتن ریزی در شرایط یخبندان هوای سرد این مقاله مطالعه کنید
3. عملآوری بتن
بدیهی است که عملآوری بتن به میزان قابل توجهی بر نفوذ پذیری بتن تأثیر می گذارد. عمل آوری کافی امکان هیدراتاسیون مناسب سیمان را فراهم می کند. پس از آن، منافذ موجود در بتن با محصول هیدراتاسیون پر می شوند.
4. عوامل دیگر
عوامل دیگری نیز وجود دارند که بر نفوذ پذیری بتن تأثیر می گذارند ، اما به اندازه موارد فوق تأثیرگذار نیستند. به عنوان مثال، سن بتن، خصوصیات سیمان، سنگدانه، استفاده از مواد افزودنی و از بین رفتن آب مخلوط. همچنین نفوذپذیری با افزایش سن بتن کاهش می یابد زیرا منافذ با محصول هیدراتاسیون پر می شوند.
برای آب بندی بتن فونداسیون و استخر می توانید این بخش را مطالعه فرمایید
Daris Azma
بتن ترکیبی است از سنگدانه، سیمان، آب و اندکی شعور.